1. Konuları ve dersleri verilen sırada çalışınız. Konular ve dersler birbirinin devamı olarak anlatılmıştır. Önceki konularda işlenmeyen bir bilgi sonraki konularda kullanılmamıştır.
2. Konuyu biliyor olsanız da mutlaka tekrar gözden geçiriniz. Konuyu ve dersleri tamamlamadan sonraki konuya ve derse geçmeyiniz.
3. Çözümlü örnekleri öncelikle kendiniz çözmeye çalışınız. Değişik çözüm yollarının olup olmadığını araştırınız. Verilen çözümle kendi çözümünüzü karşılaştırınız.
4. Bazı konularda çözümlü soruların son 5-6 sorusu test çözme tekniği ile çözülmüştür. Bu teknikleri dikkatlice inceleyiniz.
5. Sınavlar için doğruluk ve hız önemlidir. İlk başlarda doğruluk çok daha önemlidir. Öncelikle doğru çözme alışkanlığı geliştirilmelidir. Hız daha sonraki aşamadır. Bundan dolayı ilk zamanlar süreyi dikkate almadan çözmeye ama doğru çözmeye odaklanmalısınız. Konuyu öğrendiğiniz düşündüğünüz andan itibaren başarı oranınız %90 olmalıdır.
6. Çözemediğiniz veya yanlış çözdüğünüz soruları tekrar araştırınız.
7. Sınav zorlu bir maratondur. Daha kararlı, daha hızlı, daha bilgili, daha dayanıklı, daha soğuk kanlı, daha hazırlıklı kişiler bu maratonun galibi olacaklardır. Duygu ve düşüncelerini daha iyi organize edenler, sınavı bir engel olarak değil kendini kanıtlayabileceği bir fırsat olarak görenler başarıya daha yakındır.
8. Kendinize bir çalışma planı hazırlamalısınız. Normal bir öğrenci (Normal bir memur ve çalışan gibi) günde 9-10 saat çalışmalıdır. Okulda 6-7 saat çalışıyorsanız kalan 3-4 saati de evde tamamlanmalıdır. Çalışma planı buna göre oluşturulmalıdır.
9. Öğrenmenin en kolay yöntemi çok çalışmak değildir. Hızlı ve etkin öğrenmenin en iyi yolu belirli aralıklarla içten gelerek çoşkuyla, neşeyle, keyifle çalışmaktır. Bir konuya ait 10 testi bir günde çözmek kötü bir taktiktir. 10 tane testi 1 haftaya yayıp her gün bir iki testi çözmek çok daha etkili bir taktiktir.
10. Öğrenilen bilgilerin uzun süreli hafızaya geçmesi ve etkin olarak kullanılabilmesi için belirli bir süre gereklidir. Bu süre kişiden kişiye değişmesine rağmen normal biri için yaklaşık 2 ay kadar sürer. Çalışma planı buna uygun olarak düzenlenmelidir. Konular (ağırlığına göre) yayılarak belirli aralıklarla tekrarlar şeklinde çalışmalıdır.
11. Endişelenmeyi, kaygılanmayı bırakıp işe odaklanın. Göreceksiniz yol alacaksınız. Yapamadıklarınız değil, yaptıklarınız önemli. Sevmedikleriniz değil, sevdikleriniz değerli. Öğrenmedikleriniz değil, öğrendikleriniz işe yarar. Yaptıklarınıza, yapacaklarınıza, isteklerinize odaklanın.
Keyifli çalışmalar size...